Intyg fritids tandläkare m m

Inlämnat intyg och ansökan om fritidsplats


Idag har jag med hjälp av fritidspersonalen på skolan fixat en kopia på Lucias intyg från logopeden. Detta gjordes strax innan Kevin slutade från förskoleklassen. Sedan gick jag och hämtade jag Kevin, eller ja, jag gick ju inte så långt då förskoleklassen håller till i samma lokal som fritids ;-)

Efter det var det in i bilen och en snabbtur ner till kommunhuset/polishuset (=det är samma byggnad). Där lämnade jag ansökan om fritidsplats för Lucia tillsammans med originalintyget till receptionen som skulle skicka det vidare till utbildningskontoret.

Därefter åkte vi hem och Kevin fick se på Bernard och Bianca i väntan på att jag skulle iväg och hämta Johan.


Tandläkare

Imorgon får Lucia sluta mellan ½ och 1 timme tidigare från skolan. Normalt slutar hon 13:30 på onsdagar, men hon har tandläkartid just klockan 13:30, då hon skall laga ett av sina två hål hur nu det skall gå. Hon ville ju inte testa att ha bedövningskrämen på sin hand, när tandhygenisten talade om vad som skall hända, inte förrän endel övertalning och en lillebror vid namn Johan som testade, som hon gick med på det.


Barnhälsovårdspsykolog

Kevin får helt slippa förskoleklassen imorgon. Han skulle annars bara hinna med en halvtimme på morgonen och en halvtimme innan han skulle sluta. Detta beror på hans tredje möte med barnhälsopsykologen som utreder om en vidare utredning för asperger är aktuell. Kanske hon också kan fixa ett intyg för Kevin så han får fritidsplats. Som det är idag, äter Johan lunch på dagis, Lucia lunch i skolan och Kevin får ingen lunch alls, utan det får vi fixa själva.

Barnhälsopsykologen har hittills kommit fram till att Kevin dock har problem med den sociala biten med socialakoder osv...

Talapedagogen

Talpedagogen i skolan ringde också och sa att Kevins fröken sagt att vi vill att hon kollar upp Kevins språk, och hon hade tänkt göra ett test imorgon, men jag sa som det var att Kevin inte är där imorgon, så hon får ta det nästa vecka.


Mystiskt SMS

Fick ett mystiskt SMS från någon Martin jag inte känner till. Stod följande "Hej. Finns pengarna på mitt konto idag. Vi har dåligt med pengar så ja undrar bara. Tack för att jag fick jobba åt dig. Från Martin"

Jag känner ingen Martin, och definitivt ingen som har jobbat åt mig mot betalning...


// Knightlord

 


Keps förlorad och hittad

Påljungshage idag

Har varit till Apoteket Hjärtat i Påljungshage idag. Där glömdes minstingens keps, vilket vi upptäckte när vi kom hem.

Frugan ringde till apoteket och kepsen fanns där, varefter jag fick ringa min syster som bor i Nyköping för att se om hon kan åka förbi och plocka upp kepsen. Det ska hon göra imorgon.

Så en ledsen gosse blev lite gladare tillslut.

// Knightlord

Premiär! Rädd om sina barn eller ej

Premiär för min blogg!

Igår åkte jag och pojkarna till affären för att handla lite till middagen. När vi kommer hem ser jag en bil på våran gata som kör vidare upp med en son i sitt knä (i framsätet vid ratten).

Istället för att parkera som jag tänkt bestämmer jag mig för att ta ett litet snack och kör efter upp i backen. När han parkerat och kliver ur säger jag något i still med "Vad gör du?", han svarar typ "Vaddå?", jag säger "Du kör med din son i knät i framsätet vid ratten, det gör mig illa tillmods och förbannad", hans svar är ännu mer skrämmande "Det har jag gjort många gånger".

För det första är det förbjudet enligt lag, dessutom utan säkerhetsbälte som också är ett lagbrott.

För det andra är det livsfarligt, om han struntar i det för sin del så är det en sak, men att utsätta sina barn för det är inte något säkerhetstänk, och dubbelmoral, då deras barn har cykelhjälm när de cyklar.

Utan att jag visste det då, men enligt mina söner så var det en av deras lekkompis, som också har en storasyster som leker med våra barn, och då främst med vår dotter som också går i hennes klass. Då är det också skrämmande för jag kan tänka mig att fadern har gjort så med dottern också.

Om hans fru vet något eller ej har jag ingen aning om, jag skulle aldrig acceptera det, och om även hon är med på det är ingen av föräldrarna direkt någon förebild.

// Knightlord

 


RSS 2.0