Fakta

Forumdiskussion

Har upptäckt ett forum där vi diskutteras. Jag säger då bara det, har man inget annat viktigare att diskuttera? Jag har funnit massor med fakta fel, men tänker bara bemöta ett.

Vår dotter går om ettan, ja, och det beror inte på hennes talsvårigheter, utan till stor del hennes tidigare skola, innan vi flyttade dit vi nu bor.

I den tidigare kommunen fungerade förskoleklassen som ett dagis i skolmiljö. I den nya skolan (och kommunen) lär dom sig det som de i den gamla lärde sig i ettan, redan i förskoleklassen, vilket gjorde att dottern hade hamnat efter.

I den nya skolan genomfördes också en omorganisation vilket gjorde att vår dotter skulle få byta lärare hur vi än gjoide, när vi fick ett erbjudande om att hon skulle få gå om eller gå till tvåan. Hade hon fått ha samma lärare i tvåan, så hade hon sannolikt gått i tvåan nu också.

Sedan var böckerna för läsningen i den förra skolan för svåra när man börjar lära sig läsa (i denna kommun kommer de böckerna i andra terminen, dvs i vår), och nu tycker också dottern om att läsa, och vill läsa godnattsagor för sina bröder.

Sonen som nu går i föreskoleklass, håller redan på att lära sig bokstäverna, något de aldrig gjorde i förskoleklassen i den förra skolan. Skillnaderna mellan skolorna är som natt och dag.

När det gäller sonen som går i förskoleklassen, så har han inte diagnosen asbergers syndrom, däremot har en barnpsykolog fått fram att det finns skäl för vidare utredning, och asbergers syndrom har en mycket stor ärftlighetsfaktor, och det finns en släktning med diagnosen, och två andra i samma gren på släktträdet som genomgår en utredning angående asberger.

// Knightlord


Kommentarer
Postat av: Spinn

Så härligt att höra (läsa) att L vill läsa högt för sina bröder nu! =)

2010-10-06 @ 17:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0