Veckans Brott

Veckans Brott, SVT 1 i tisdags

Såg på ovanstående program. Jag tycker faktiskt om det, och en stor del till det är nog Leif G W Perssons förtjänst. Han sitter vid bordet, och ansvarig utredare från dubbelmordet i Linköping, när en 8-åring mördas liksom en 56-årig lärarinna, kläcker ur sig att han brukar ha rätt i 8 fall av 10 när han och polisen inte är överrens ;-)

Sedan säger den ansvarigepolisen att han inte tror ett dugg på Leif G W Perssons teori om brottet utan att det är en galning runt 20-år som har gjort dådet. Samtidigt som han säger att de arbetar brett utan någon specifik riktning(!?).

Leif G W Perssons gissning är att polisen gjort det ovanligt krångligt och gissar på att personen bor i området (åtminstone då, vilket polisen inte alls tror på), och att förrövaren är ca 15 år +/- 2 år, mer troligt den övre halvan, snarare än den undre. Han tror också att mördaren väntade på 8-åringen och hade något mot honom.

Om nu polisen säger att de arbetare brett, men inte anser att Leif G W Perssons gissning är ett alternativ, då borde de väl redan hittat brottslingen? Annars kan det ju vara så som professorn säger... och han brukar har rätt ofta, mer ofta än polisen åtminstone :-)

// Knightlord

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0