Fritidsplats

Tidigare

Tidigare har jag (eller frugan) berättat att vi sökt plats på fritids med hjälp av undantag från tillämpningsföreskrifter och intyg från logoped (för Lucia) och psykolog (för Kevin).

Brev från kommunen

Idag fick vi brev från kommunen. Där står det att Lucia har beviljats 10 timmar i veckan på fritids, och att behovet styrkts med intyg från logoped i Landstinget. Detta gäller 1 oktober till 31 december. Ett åtgärdsprogram ska upprättas där det framgår hur fritidshemmet skall arbeta för att stödja Lucias talutveckling samt stärka henne socialt. Det skall även framgå hur det skall följas upp.

Även Kevin har fått 10 timmar, vilket i den mån det går skall samordnas med Lucias tider. Ett åtgärdsprogram skall upprättas på samma sätt som för Lucia, det är nästan samma text, undantaget är att talutveckling är bytt mot endast utveckling.

Vi vet ju att för Kevins del är det främst den socialabiten, och en remiss är inskickad till habiliteringen för en utredning om asperger syndrom, vilket barnpsykologen har konstaterat att skäl för det föreligger.

// Knightlord


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0