Tandläkarbesök 4

Kevin åter till folktandvården

Igår var då Kevin åter tillbaka hos tandläkaren (egentligen tandsköterskan). Denna gång följde även Cine med, sedan vi ändrat Johans dagistider. Nu fick Cine se hur pedagogisk hon var, i jämnförelse med tandhygenisten som har skrämt Kevin mer än det gjort nytta. Han fick aldrig upp Kevin i t.ex. i tandläkarstolen. Nu har Kevin träffat tandsköterskan tre gånger, dock de två första tillsammans med tandläkaren, men denna gång alltså enbart tandsköterskan. Han skuttade upp i tandläkarstolen och behövde ingen hjälp alls.

Genomgång

Kevin och tandsköterskan gick igenom alla saker igen, och han kände och provade och munnen gick i ett. Det var en sond som både blåste luft och kunde spruta vatten. Det var en bläster  som skrämmer bort tandtrollen.

Lackning

Tillslut kom de då fram till själva lackningen, och förra gången fick hon inte använda den prylen som liknar en spruta, men är inte ett dugg vass. Utan hon fick lägga på lacket manuellt med någon typ av krok. Hon förklarade varför alla tandläkarnas verktyg var så långa, det var ju helt enkelt så att hon skulle ju inte nå in till tanden, om verktygen var korta. Och visst, nu gick det att använda det sprutliknande verktyget, även om Kevin sa nej till att börja med.

Leksak

Kevin var så duktig, så han skulle få välja en liten leksak, och efter ett letande av sjuksköterskan hittade hon burken (det var inte hennes vanliga rum), men det var bara tråkiga saker och Kevin hade redan utsett en båt. Sjuksköterskan gick och hämtade den andra burken från hennes normala rum och vips så hade Kevin roffat åt sig båten och besöket var över. Han skall tillbaka om 3 veckor för lite mer lackande.













// Knightlord


Kommentarer
Postat av: Maskrosmor

Tack för att du skrev och berättade om besöket hos käftis. Mycket tydligare än jag kunnat göra. Jag är superstolt över Kevin.

2010-09-15 @ 09:49:56
URL: http://maskrosmor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0