Utvecklingsbedömning

Utvecklingsbedömningen av Kevin

Idag har vi varit till en barnhälsovårdspsykolog, så Kevin har inte varit till förskoleklassen idag, då han börjar normalt 8.10 och slutar 11.10 och vi hade mötet mellan 9.00 och 10.30.

Språket

Språket som har mer eller mindre stått still i cirka 2 år, ligger enligt psykologen på en för Kevins ålder rätt nivå, och då har hon även pratat med logopeden som har träffat Kevin två gånger.

Socialt

Hur Kevin uppför sig socialt beror mycket på hans egen motivation. Samspelet mellan Kevin och en vuxen fungerar om man anpassar sig till hans villkor, men det går att motivera honom under kortare stunder att göra något som en vuxen vill.

Kevin har svårt att leka med jämngamla barn i deras lekar utan leker oftare själv eller med yngre barn för hans ålder något enklare och "barnsligare" lekar. Enligt oss föräldrar har han också svårt för stora folksamlingar, inte minst i skolan när man lämnar honom på morgonen då det är många på samma plats.

Rutiner

Kevin är rutinbunden, och har svårt för förändringar. Han kan se på film (samma film om och om igen) i timmar och man måste vara mycket aktiv för att få honom på andra tankar.

Instruktioner

Kevin har förmågor att tänka logiskt, lösa problem, se samband osv som motsvarar hans ålder, men har trots detta svårt att förstå instruktioner i flera led.

Sammanfattning

Sammanlagt stärker resultatet misstanken att en neuropsykiatrisk problematik i form av Aspergers Syndrom föreligger. Ärftlighet, som finns i familjen, stärker ytterliggare misstanken.

Rekommendationer

* Vidareutredning ang. Asperbergs Syndrom

* Pedagogik och praktiska förutsättningar i skoan för att Kevin kan ta till sig undervisningen och fritids på bästa sätt samt utvecklas socialt dvs:
- liten undervisningsgrupp
- korta pass
- mycket omväxling i undervisningspass
- en-till-en arbete vid behov
- visuellt förtydligande
- tydliggjort motivationsarbete i de ämnen som Kevin har svårt att hitta motivationen för
- assistent på rasterna och fritids för stöd med det sociala samspelet med jämnåriga barn
- konkreta åtgärder för att framhäva styrkoerna för att stärka självförtroendet och få en positiv roll i barngruppen

Intyg

Psykologen kommer att skriva ett intyg, så vi kan skicka en ansökan om fritidsplats till Kevin. Vi borde kunna ha intyget på måndag eller tisdag. Psykologen skriver intyget på fredag.


// Knightlord


Kommentarer
Postat av: Maskrosmor

Bortsett från en och annan felstavning så är jag kalasnöjd. Tack för din sammanfattning. KRAM



Föresten är min blogg också uppdaterad nu =)



// Frugis

2010-09-01 @ 11:56:34
URL: http://maskrosmor.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0